tiistai 5. huhtikuuta 2011

Menestystarinoita metsästämässä

Yksi unelmani on lähellä toteutumistaan. Minusta tulee kirjailija! Tein juuri sopimuksen WSOYpron kanssa; kirjoitan uracoachingiin liittyvän kirjan yhdessä Maria Carlssonin kanssa. Työnimeltään kirja on ”Merkityksellisen uran luominen – käytännön opas” eli tarkoituksena on saada aikaan teos, joka antaa konkreettisia urakehitystyökaluja henkilöille, joilla on halu vaikuttaa omaan työhönsä ja päättää siitä, millaista työelämää rakennamme nyt ja tulevaisuudessa. Kirjan on tarkoitus ilmestyä vuoden 2012 alussa.

Kirjaprojekti hirvittää hieman, homma tuntuu varsin suurelta ja samalla erittäin mielenkiintoiselta. Kirjailijakeltanokkana olen onnellinen mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä kirjoittamisen ammattilaisten kanssa. Maria on kirjoittanut suositun Esimies ja coaching -kirjan (joka on must jokaisen esimehen ja johtamisen kehittäjän kaapissa!) ja kustannustoimittajamme ote on varsin jämäkkä. Olen siis hyvässä seurassa!

Etsimme kirjaan haastateltavaksi henkilöitä, jotka ovat menestyneet elämässään omilla mittareillaan. Ihmisiä, jotka ovat tehneet poikkeuksellisia uraratkaisuita, sekä ihmisiä, jotka ovat ponnistaneet vaikeuksien kautta voittoon. Kirjan perususkomuksena on, että jokaisella ihmisellä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan urakehitykseensä kuin he uskovatkaan. Menestyksen mittarina on oma onnellisuus. Jos siis tiedät omilla mittareillaan menestyneen tai muuten vain rohkeita uraratkaisuita tehneen henkilön lähipiiristäsi tai olet kiinnostunut kuulemaan jonkun kiinnostavan henkilön tarinan, anna vinkki minulle! Toivon saavani mahdollisimman monta hyvää ja mielenkiintoista tarinaehdotusta perusteluineen 30.4. mennessä. Laita mailia osoitteeseen kati.jarvinen@mindwind.eu ja kerro keitä meidän kannattaisi haastatella ja miksi heidän tarinansa on sinusta erityisen kiinnostava.

Olen vahvasti sitä mieltä, että uracoachingia pitäisi olla muodossa tai toisessa tarjolla kaikille uravaihtoehtoja tai -suuntaa pohtiville ihmisille. Elämä on päämäärättömään haahuiluun ja jatkuvaan epämukavuusalueella työskentelyyn liian lyhyt. Kysymys on myös yhteiskunnallisesti tärkeä väestön ikääntyessä ja yhä useamman nuoren tippuessa pois työelämästä. Minulla on ollut ilo ja kunnia coachata lukuisia ihmisiä kohti itsensä näköistä uraa ja onnellista elämää. Nyt toivon, että kirjan välityksellä yhä useampi ihminen saa inspiraatiota sekä käytännönläheistä rohkeutta kirkastaa ja toteuttaa unelmansa. Auta minua toteuttamaan tämä tavoite antamalla vinkki haastateltavista, joiden tarinoista muutkin rohkaistuvat.

Aurinkoiset kiitokset jo etukäteen :-)

Kati

PS. Mikäli tiedät henkilön, joka voisi hyötyä uracoachingista, anna hänelle vinkki. Yksin on turha tuskailla kun apuakin on tarjolla! Jos ystäväsi sinun suosittelemana osallistuu uracoaching-prosessiin, saat kiitoksena uunituoreen kirjani heti sen ilmestyttyä :-)

1 kommentti: