tiistai 22. helmikuuta 2011

Pysähtymisen hetkiä

Joskus eteen tulee pysähtymisen hetki. Hetki jolloin joku asia, tapahtuma tai tunne pysäyttää hetkeksi kaiken muun. Tällaisen pysähtymisen jälkeen mikään ei ole enää aivan ennallaan.

Rakas vaarini kuoli eilen pitkän sairaalassa olon jälkeen. Järkeni takoo tyytyväisyyttä siitä, että hän ei joutunut kauempaa kärsimään, toisaalta pieni tyttö minussa olisi halunnut vielä pitää vaarinsa.Toivon, että vaarini koki eläneensä hyvän elämän. Elämän, joka antoi paljon ja johon hän olisi ollut tyytyväinen. Viimeinen vaarilta kuulemani ajatus oli: "Pitäkää toisistanne huolta ja eläkää sovussa". Viisaita sanoja, joita kannan varmasti mukanani.

Vaaria kunnioittaakseni haluan jakaa toisen hetken, joka sai minut hieman aikaa sitten pysähtymään. Minulla oli kunnia kuulla Jukka Perkon koskettavaa sovitusta tunnetusta Maan korvessa -virrestä osana tarinaa, joka kertoi muusikon  kasvusta ja kehityksestä. Uskon, että vaari olisi myös pysähtynyt nauttimaan tästä esityksestä. Huumormiehenä ja pilke silmäkulmassa vaari olisi varmasti sanonut: "Tässä on jotain herkkää..."

Rakkaudella vaarille,

Kati