lauantai 6. marraskuuta 2010

Löydä oma äänesi

Olimme mieheni kanssa viettämässä harvinaista laatuaikaa kahden ja päädyimme Lahden Sibelius-taloon Anna Erikssonin koskettavaan konserttiin. En koskaan ole ollut kummempi Anna-fani mutta kokemus oli lähes tajuntaa räjäyttävä. Uskomaton nainen, uskomaton ääni ja upea aineisto esitettynä akustiikaltaan huhun mukaan yhdessä maailman parhaista saleista eivät todellakaan jättäneet kylmäksi.

Monella meistä on halu löytää oman äänemme, oma tarkoituksemme. Haluamme ilmaista itseämme ja tulla tavalla tai toisella kuulluiksi. Mutta ilmaisuvoimasi on ponneton ilman merkitystä; se jää heikoksi ääneksi, jota kukaan ei kuule. Jokainen meistä on uniikki yhdistelmä elämänkokemusta, lahjakkuutta ja osaamista. Tämän yhdistelmän ytimestä voi löytää oman ainutlaatuisen äänensä, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Merkityksesi piilee sisimmässäsi. Kuuntele siis mitä sisäinen äänesi kertoo ja luota siihen.

Anna Eriksson on löytänyt oman äänensä kaipuusta sekä suomalaisesta melankoliasta, ja on pukenut sen vahvaan, kauniiseen ilmaisumuotoon. Hän on hyödyntänyt lahjakkuutensa lapsesta lähtien ja rakentanut määrätietoisesti uraansa kansainvälisenä artistina. Ei ole muuten varmaan ollut helppoa, mutta kenties hyvin tyydyttävää.

Biografiassaan Anna kuvaa kasvuaan muusikoksi seuraavasti: "Vietin lapsuudessani vuosia ulkomailla. Ikuinen ikävöiminen on tuttu tunne minulle ja se on vaikuttanut elämääni ja lauluihini. Missä tahansa olin, aina oli ikävä jonnekin muualle. Tunsin itseni aina ulkopuoliseksi. Musiikki on lapsesta lähtien ollut tärkeä osa elämääni. Isä ja äiti ovat vauva-ajoista lähtien soittaneet ja laulaneet iltalaulut lastenhuoneessa veljelleni ja minulle. Iltarituaali oli meistä erityisen hauskaa ja mieleistä myös vanhemmilleni, koska esitykset saattoivat jatkua senkin jälkeen, kun yleisö oli jo unessa.
Ensimmäinen ja todella vaikuttavin musiikillinen muistoni liittyy lomamatkaamme Mombasaan, Keniaan. Istun rannalla siemaillen ihanaa mehua kookospähkinän puolikkaasta. Kuuntelen Abbaa uudet Walkmanit korvillani. Olen NIIN onnellinen. Agnetan ja Fridan äänet soivat sisälläni ja saavat minut tuntemaan itseni vahvaksi ja itsevarmaksi, muutenkin joksikin muuksi kuin olen. Ja herran tähden, minähän olin silloin viisivuotias!! Kaikkien niiden asioiden joukossa jotka inspiroivat minua ja tekevät onnelliseksi, yksi tärkeimmistä on musiikki. Voisi sanoa, että kaikki haaveeni ja muistoni on nuotein viivoille kirjoitettu."

Mikä on sellaista, johon sinä olet jo lapsena saanut kosketuksen? Mitä taitoja, näkökulmia, asioita olet jo pienestä pitäen harjoitellut? Mikä on lapsena saanut sinut tuntemaan olevasi todella elossa? Mikä sinua inspiroi ja mihin keskittyminen tuo sinulle onnen tunteita? Kun löydät sellaisen tunteen, joka inspiroi ja rakennat tulevaisuuttasi tavalla tai toisella sellaisen asian ja elämänkokemuksesi päälle, olet lähempänä oman äänesi löytymistä. Äänen, jolla on itsessään tarve tulla ilmaistuksi, ja jota kuunnellaan.

Katso linkistä Annan video http://www.youtube.com/watch?v=la0x_xeb_XM, nauti ja virittäydy viikonlopun tunnelmaan :-)

Kati

PS. Kävimme paluumatkalla Lahdesta Vääksyn Majakkapaviljongissa http://www.majakkapaviljonki.fi/index.php?res_h=1067&res_w=1707 syömässä jälleen herkullisia kanansiipiä. Myönnetään, juuri oikeanlaiset siivet ovat jostain syystä muotoutuneet meille harrastukseksi. Ei ehkä maailman terveelllisintä mutta älyttömän hyvää :-) Ja paikka oli mitä kaunein!